TERRA CAUCASEA
MERLOT

ÜZÜM NÖVÜ: Merlot

Merlot (Qırmızı turş) - şərabının vətəni fransız əyaləti Bordo olsa da bu növ Muğanlı və Ağsu zonasında "Marandi Wine Company"nin üzümlüklərində uğurla becərilir.

Merlodan olan şərab özü üçün qırmızı quru şərabı seçənlər üçün ən optimal seçimdir. O TERRA CAUCASEA mükafatına layiq görülmüş şərablar sırasındadır.

Şərab həm yeni, həm də ikinci dəfə istifadə olunmuş palıd agacından  olan çəlləklərdə yarı-yarıya 18 ay saxlanılır ki,  bu da ona dərin  və qalıcı şokolad dadı verir. Bu dadda karamel və mixək, eləcə də qırmızı giləmeyvələrin üstünlüyü hiss olunur.

İstənilən menyu ilə yaxşı uzlaşır: soyuq vetçinadan başlayaraq qril-qabırgaya qədər, tərəvəzdən raqu, paxla, istiotlu və yarıbərk pendir, istenilən quş və ov quşu ilə.