TERRA CASPEA
VIOGNIER

ÜZÜM NÖVÜ: Viognier

Viognier (ağ turş) - çox sakit şərab növü olub, premium şərab TERRA CASPEA xəttində xüsusi yer tutur. Bu içki üçün əsas rolu fransız üzüm növü oynayır ki, onun üçün də Xəzəryanı zonada "Marandi Wine Company" parlaq günəş işığı müsbət təsir göstərir. Onun yetişmə dövründə çox miqdarda şəkər toplamaq xüsusiyyəti olduqca təəccüblüdür.

6 ay ərzində şərabın 30% -i palıd çəlləklərində ayrıca saxlanır, qalan 70% -i isə polad çənlərdə saxlanır. Bundan sonra - üç ay ərzində hazır şərabın saxlanması aparılır.

Şərab qızılı saman rənginə malikdir. Dadı zərifdir, yumşaq, ifadə edilməz turşuluğa malikdir. Daxildə müəyyən bir minerallıq var - üzüm bağlarımızın təbii şəraitlərinin təsiri içkiyə daha çox incəlik qatır. Şərabın turşuluğunu ifadə etmək çətindir. Aromatda cökə balı, çəmən çiçəkləri, qızıl ayrıq ətrini hiss edə bilərsiniz. Çox incə bir dada malikdir.

VIOGNIER (ağ turş) kremli sousun olduğu hər hansı bir yemək üçün çox uygundur. Mükəmməl dəniz salatı və bəzi balıq yeməkləri, məsələn, dəniz bas, kütüm ilə içilə bilər.