TERRA CAUCASEA
SAPERAVI

ÜZÜM NÖVÜ: Saperavi

SAPERAVI (qırmızı turş) – olduqca ağızqamaşdırıcıdır, özü barədə silinməz bir təəssürat buraxmaq üçün kifayət qədər yaddaqalandır. Eyni adı olan üzüm növündən hazırlanır ki, onun da vətəni Gürcüstandır. Üzümün qarışığı çox zəngindir və bu onun fərqli xüsusiyyətidir. Azərbaycanın Oğuz rayonunda, "Marandi Wine Company" üzüm bağlarında yetişdirilir. Nəticədə alınan içki, premium TERRA CAUCASEA şərablarının bir xəttini canlı şəkildə təmsil edir.

Saperavi şərabı (turş qırmızı) qara qarağat, qara gavalı əncirin incə ətri ilə qeyri-adi dadla size məftun edəcək. Palıd çəlləklərdə saxlandıqdan sonra şərabın bu qazanılan xüsusiyyətlərini, yüngül palıd müşkünü bilicilər hiss edə bilər. Şərab özü 12 ay saxlanılır.

İçki tutqun-nar rəngli ilə fərqlənir. Tərkibində turşuluq ilə yaxşı balanslaşdırılmışdır. Sac, qızardılmış quzu, piti, kabab, şirəli biftek və təzə pendirlər kimi yağlı yeməklərə mükəmməl şəkildə uyuşur. Bu şərabın dadına baxın və onun zövqü ilə təqdim olunan uzun isti xatirələri uzun müddət saxlaya bilərsiniz.